Aktuelt

Radiospot med Arne Lundemann og Troels Trier

Forskellige medier er godt til at gøre reklame for et mærke, både TV, radio, web, google, instragram og facebook er en af mange medier som der kan bruges til at gøre opmærksom på et mærke eller et produkt.

Vi var så heldigt at få hjælp af to store ikoner i Dansk kultur som er Arne Lundemann og Troels Trier og få dem til at indspille et radiospot til os:

teksten er:

Lundemann:
Det siges, at brygmesteren drømte om den her øl som 7 årig. Og da de andre
pudsede Puch Maxier, studerede han malt i kælderen.”
Trier, utålmodigt men kæk:
”Ah, du snakker for meget, jeg bad bare om en rigtig øl”
Lundemann:
”Han nægtede at kalde det rigtig øl, før det gav ham gåsehud. Det kalder jeg
fynsk ihærdighed. Værsgo.”
Trier:
(Drikker af øllen)
”Ah, dén ramte sgu mit sweet spot!
(”Ding ding!” – der bliver hevet i klokken, der betyder omgang til huset)
Trier:
”Fynsk ihærdighed til alle!”
Voice over:
”Munkebo Mikrobryg. Rigtig øl. Brygget på fynsk ihærdighed.”

Lyt til vores nye radiosport her:

Vi er glade for at det kunne lade sig gøre og takker for en hyggelig time i lydstudiet:

20150602_141846

 

 

 

 

 

 

Fandt ølgæren på en lille lokal bi

Munkebo Mikrobryg har fra den lokale fynske mikroflora isoleret gærstammer til øl

Øl består af i princippet af fire råvarer, nemlig malt, vand, humle og gær. Malten kommer fra forskellige store producenter som Tyskland og Belgien. Humle kommer fra steder som Tyskland, England, Tjekkiet eller USA. Gæren, som danner alkohol og smag, kommer fra de store ølkulturer, Tyskland og Belgien. Det er de normale råvarer i øl.

Munkebo Mikrobryg er et nystartet bryggeri fra oktober 2013, men mangler ikke erfaring. Vores brygmester og grundlægger har arbejdet som Head Brewmaster på et tysk alpebryggeri og har en lang forskeruddannelse bag sig fra Københavns Universitet, med speciale i cellebiologi og proteinkemi. Derfor var det naturligt at forsætte forskningen ved at isolere egen gær fra den fynske base, som er i en gammel mølle, midt på en mark syd for Munkebo.

Samarbejde med det lokale universitet om at isolere gær

Projektet startede i januar 2014 med et samarbejde med SDU. Specialestuderende Ditte Maria Braun Olsen har ledt efter gærceller på overfladen af gamle kornsorter på en gård i Tommerup. Projektet havde alle de nyeste teknologier til rådighed på SDU, og det lykkes at finde 14 gærstammer, som blev testet for smag og produktion af alkohol. Det lykkedes dog ikke at finde gærstammer, som smagte af andet end af dåsetomater. Så i første omgang mislykkedes det.

20150419_210916Har isoleret gærstammer med de helt gamle teknikker fra sidste århundrede

Ejer Claus Christensen siger, at ”Ditte har gjort det fantastisk, og hun fik 12 for sit projekt, men vi giver ikke op. Vi må finde den fynske gær til at brygge vores øl. Vi er startet helt forfra med de få ressourcer, vi har tilrådelighed i vores gamle mølle, syd for Munkebo.”

” Vi har ikke et stort amerikansk firma i ryggen med de nyeste maskiner, så vi har brugt de helt gamle teknikker fra sidste århundrede, såsom at arbejde semi-sterilt under opdriften fra en bunsenbrænder. Det gode gamle håndværk findes og virker stadig.

 

Den fynske gærstamme kommer fra lokale fynske bier20150424_085105 (1)

Da gærceller findes, hvor der er sødt og sukker, som på overfladen af blade, blomster, bark, bær mm, har vi besluttet at lede hos en kilde, som er alle de steder. Ved det lokale bistade, få meter fra bryghuset, har vi i marts 2015 hentet nogle af de første forårs bier og set på, hvad de har samlet sammen fra den lokale flora. Vi fik ti bier, og fra dem har vi isoleret fire meget forskellige gærstammer, som vi har isoleret og karakteriseret.

Den fynske gær smager af kirsebær, fersken og abrikos

Vi har brygget en test med hver af gærstammerne ved hjælp af fynsk malt fra Refsvindinge Bryggeri, vand fra vores gamle mølle og pilgrim-humle. Og efter gæringen har vi vurderet, om de kan bruges, deres forgæringsgrad og andre parametre. Vi har karakteriseret fire forskellige gærstammer til at have smagsnoter som kirsebær, hindbær, banan, golden delicious-æbler, og en som har noter af fersken/abrikos.

Vil brygge Hjemstavn Øl med lokale råvarer og egen humle

En af de nye gærstammer vil vi gå videre med og brygge en rigtig Hjemstavn Ale. Vi har anlagt en humlemark med humle, som er fundet i de lokale skove, Vi har plantet dem ud og er nu ved at opdyrke dem i stor stil, så til sommer kan vi sende en rigtig Hjemstavn øl på markedet.

snap322

Viderefører traditionen fra Carlsberg

Vi har besluttet at videreføre den tradition, som Carlsberg har startet i 1883, og vi vil ikke tage patent på vores gærstammer. Alle interesserede er velkommen til at hente en portion gær til at brygge øl. Dog ønsker vi, at der på kommercielle produkter anvises ophav på gæren.

 

Humle produktion starter i Kerteminde-Munkebo.

Det var engang hvor Kerteminde-Munkebo området var kendt for sin humle produktion, solen er god og jorden egnet. I middelalderen var det været kendt, at den danske humlehave lå på Fyn, thi fynboerne sagde “godt øl er den halve føde”.

Christian I pålagde, så tidligt som i 1473, de fynske bønder at dyrke humle. Han var bange for, at importen af tysk humle skulle udkonkurrere den gode danske humle. Produktionen blev forstærket omkring år 1700 af Anne Trolle Bille i Brænderup sogn, der sendte et par af sine dygtige fæstebønder til Tyskland for der at lære stordyrkningen af humle.

De sidste mange år på mine faste løbeture rundt i området, har jeg været i skovene omkring Ulriksholm Slot/Herregården Østergård ved det sydlige Munkebo og ledt efter egnet fynsk skovhumle som kunne testes for aroma og indhold af bitter-alfasyre. Få planter er blevet udvalgt, hver August-September ved humlehøsten hvor humlekoglerne er store og man kan dufte om planterne har en aroma som er egnet til testdyrkning og testbrygning. De forskellige planter er blevet stille og rolig indsamlet og stået de sidste par år og blevet holdt øje med af Søren Hvenegaard Lassen fra Herregården Selleberg mens jeg har været i Tyskland og arbejdet som brygmester. Der har de blevet udsat for den fynske natur og testet for sygdomme. Alle planter var modstandsdygtige og klare sig igennem flere sæsoner uden at blive sat til af svampeangreb og klar til næste fase.

Nu er foråret kommet og med eget sted med masser af plads ved den gamle mølle syd for Munkebo, er tiden inde til at flytte planterne. I første omgang til en træningsområde, men til efteråret skal de planter, som bliver udvalgt ud på en større mark med 7-8 høje stolper og komme i storproduktion, så en Munkebo Mikrobryg kan servere en øl med lokal humle, koldt og friskbrygget.

20150418_142815

Her trækkes snore til at plante humle i en ret linie. for hver plante som graves ned.

20150418_164800

Planterne er blevet delt op og flere planter kan dyrkes frem og flere kan blive sat i produktion til næste sæson. Hver plante står tæt ved træning og de er blevet indrammet i en plast barriere for være sikker på at de ikke blander sig mellem de forskellige planter, de har ret lange rødder.

20150418_164929

Vi ser frem til at følge planterne tæt og træne dem til at blive sat i stor produktion til efteråret. Projektet med at lede efter fynsk humle startede omkring efteråret 2009, så projektet har været undervejs i ca 6 år, selektion og dyrkning af humleplanter tager sin tid. Flere planter er siet fra og nogle er døde under selektionspresset, men de stærke har overlevet. Humlestængerne, der kan være 7-8 meter høje med snore, og om hvilke planten snor sig spiralformet “ret om”, fra venstre til højre og vil hurtigt brede sig, men vi har plads til humle, masser af plads 🙂

En harvest ale, er det første som skal brygges. Frisk plukker humle, direkte i kogekedlen og tappes, brygges og fragtet ud til de lokale barer 🙂

Hold øje med vores facebook, Instagram og hjemmeside, der updater vi ofte med nyt om vores projekter, både med isolering af eget gær, dyrkning af eget humle og bryghuses opbygning, fra en tom gammel mølle til moderne bryghus.

 

Release af ny øl, Munich Helles på Cafe Gertruds, Odense

En Munich Helles, er en af de skønneste specialister fra de bayerske alper. Undergæret som en pilsner, men med en mindre humlebitterhed som fremhæver den lette maltprofil og gør den meget letdrikkelig. En rigtig forfriskende sommerøl.

snap275

Munich Helles er den bayerske svar på en ukompliceret, smagfuld og omhyggeligt brygget øl til at svale ganen. Øl som denne er brygget af en enkelt opskrift lavet med ingredienser af højeste kvalitet, og sammen med gammeldags håndværk, løfter den underliggende maltsødme og giver de lækre delikate kornnoter en tilstrækkelig dybde for en øl.

Vi har navngivet vores nye øl for: “Hel” som er Gudinde for det underjordiske dødsrige, datter af Loke og søster til Fenrisulven, Odins hest Sleipner og Midgårdsormen. Her kommer alle som ikke dør i kamp. Hel er et dødsrige, omgivet af floder, den vildeste af dem kaldes Slid.

Release er på Cafe Gertruds onsdag den 15 april kl 16:30

Munkebo Mikrobrygs brygmester vil være der og giver et kort oplæg om øllet inden det bliver frigivet. Som muligvis kan være den første danskbrygget Munich Helles i Danmark.
Jernbanegade 8, 5000 Odense C.

I første omgang er det kun på fad, men med næste batch kommer den også på flaske:

38A0200

Forårshilsner fra Munkebo Mikrobryg og Cafe Gertruds

 

 

En øl, en student, en international konkurrence og Dansk Ølnyhed 2014


Dette er historien om vores Skotsk Wee Heavy, en øl brygget af en student, som endte med at modtage priser ved en internationalt anerkendt konkurrence for professionelle brygmestre.

Oldemor som fynsk gæstebrygger
Jeg var stadig dugfrisk PhD studerende på Københavns Universitet og læste tykke bøger om biologi, proteinkemi og cellebiologi, men jeg savnede en hobby for at få tankerne lidt væk fra støvet i universitetets gamle haller. Privat havde jeg hele huset fuldt af små tøser, da min kone og jeg har fået tre smukke prinsesser. Så jeg ryddede bryggersbordet, og gravede dybt i mine gamle familietraditioner. Jeg havde som lille set min farmor brygge til min farfar på deres hyggelige lille husmandssted ved Ringe på Fyn, så det at brygge ligger til familien.

tysk brygmester i lederhosen

Min farmor bryggede øl til min farfar som mange andre rundt på de små gårde. Min historie er dog lidt mere romantisk, da min farmor lærte at brygge øl af min oldemor. Hun var fra Egense, og hun rejste rundt som gæstebrygger på de sydfynske gårde, hvis de skulle have lidt ekstra godt kvalitetsøl. Så man man sige, at historien gentager sig, da jeg senere blev tilbudt at rejse til de tyske alper til et job som Head Brewmaster på et tysk bryghus, Camba Bavaria.

Det var i påsken 2007, at jeg fandt familiens gamle brygtraditioner frem for første gang og bryggede en Tjekkisk Lager, som faldt ret heldigt ud. Rent begynderheld. Andet bryg var en Tysk Weizen, som var helt ved siden af, med noter af stresset gær, som kæmpede en brav kamp for at lave de lækre noter af banan og nellike. Senere, da jeg var brygmester i de Tyske alper, fandt jeg den helt perfekte måde at brygge weissbier på.

Vandt mesterskabet i Danmark med Amerikansk øl
Slejpner, en Imperial India Pale Ale, blev brygget i november 2007 og vandt Danmarksmesterskabet samt de Skandinaviske mesterskaber i håndbryg i 2008. Men efter at have vundet medaljer i en amerikanske stilart, ville jeg ville prøve noget mere. Jeg stillede mig selv spørgsmålet om, hvilke øl der fandtes, som var modsat de amerikanske, for at udfordre og udvide min horisont. Jeg ønskede også øl mere mere baseret på maltprofilen, uden alt for meget humle. Jeg kastede mig over de skotske stilarter. Jeg fik brygget en Scottish 80 shilling, som jeg fik en sølvmedalje for i 2009 ved DM i Håndbryg.

Men der findes nogle skotske øl med lidt mere styrke, som f.eks en Wee Heavy. En Strong Scotch Ale er en stærk ale, som traditionelt blev brygget i Edinburgh i det 19. århundrede. Det er en variant af de engelske strong ales eller barleywine. Navnet blev bedre kendt som en Wee Heavy.

Jeg kunne ikke finde nogen originaler at smage, så jeg sammensatte opskriften ud fra beskrivelser i den amerikanske øldommerforening BJCP’s stilart. Jeg bryggede den med syv forskellige karamelmalte og gav den et lavt indhold af bitterhumle, som fremhæver maltsødmen og kompleksiteten. Den blev brygget som nr. 103 ud af de 140, jeg nåede at brygge som håndbrygger. Brygget i december 2010 og vandt medaljer i maj 2011, så den nåede at lagre en lille smule på flasken.

2011.DM.Guld.i.Mørkt.ale

2011.DM.Samlet.Vinder 2011.SKM.Sølv

 

 

 

 

 

 

 

 

Det var den sidste øl, som jeg vandt et Mesterskab med. Den vandt Danmarksmesterskabet i håndbryg i 2011 og fik også sølv ved de skandinaviske mesterskaber.

Skotsk øl på amerikanske egetræ/whisky
Jeg lagde opskriften ned i en skuffe til engang i fremtiden. Da jeg startede mit eget bryggeri op i 2013 efter at have arbejdet som brygmester i Danmark og Head Brewmaster i Sydtyskland, fandt jeg den gamle opskrift frem og bryggede den igen. Samme navn, samme opskrift og samme brygger. Den kom på markedet i begyndelsen af 2014 og fik også senere en variant af en særligt udvalgt wood aged Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Whiskey.

 

Alstærk

MM_etiket_33cl_Alstaerk snap177

 

 

 

 

 

 

 

Rigtig Øl eller Øl til Mænd

Ovenover ses de tre udgaver af Alstærk etiketterne. Den første kom ud som en præmie for at vinde Danmarksmesterskaberne og blev brygget ved Ørbæk. Den gule var vores design i begyndelsen, indtil vi begyndte at opdele vores flasker i forskellige farver. Læg mærke til, at den brune etiket er med vores gamle slogan på “Øl til mænd” 🙂

En af de bedste i Europa
Alstærk blev tilmeldt European Beer Star, som er den vigtigste konkurrence i Europa, og på verdensplan kun overgået af World Beer Cup i USA. Den endte med at få en Bronzemedajle og blev dermed en af de bedste inden for sin stilart i Europa. En skøn rejse for en øl, fra et bryggers hos en studerende til et bryghus hos en professionel brygmester.

10407070_10152922989858436_802207266702268177_n DSC_0315 DSC_0321

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogle danske bloggere har reviewet dem:

http://www.stovt.dk/2014/01/alstaerkmunkebomikrobryg.html, blog på Fyn, Stovt

http://humulusblog.blogspot.de/2014/06/munkebo-alstrk_18.html, blog i Kbh, Humulusblog

http://rockonbeer.com/alstaerk/, amerikansk blog på Fyn, Rock On Beer Blog

NYHED: En variant af Alstærk, som har lagret på Knob Creek Boubon whiskey, er af De Danske Ølentusiaster nomineret til at være med i opløbet om at blive Årets Danske Ølnyhed 2014. Varianten hedder Alstærk Bourbon. Vi følger afstemningen med stor interesse.

Alstærk bourbon images

 

 

 

snap270

 

 

 

 

 

Update: med 33% af alle stemmer blev Alstærk Bourbon kåret af Danske Ølentusiaster den 21. marts 2015 til Årets Ølnyhed 2014 over 6% 🙂

Det er en fantastisk rejse for et bryg, som startede i et bryggers hos en student. Det Finske Vinmonopol har efter påske 2015 bestilt Alstærk Bourbon direkte ind i deres topbutikker, og det svenske og norske Vinmonopol samt USA har bestilt smagsprøver.

Det var historien om Alstærk

Skål fra Munkebo Mikrobryg

Ikast Mikrobryg og Munkebo Mikrobryg, går sammen for at udnytte kapaciteten.

 Pressemeddelelse

snap269

Ikast og Munkebo Mikrobryg, går sammen for at udnytte kapaciteten.

Det er før set at konkurrenter gå sammen for at dele ressourcer og dermed skabe grobund for mere vækst, end alene. For nyligt har Jyske Medier, Fynske Medier og Syddanske Medier danner Jysk Fynske Medier, der sammen dækker cirka en tredjedel af de danske husstande med medier. Dermed vil Fynske-Midtjyske Mikrobryggerier også dække en større del af det danske marked sammen.

 

downloadMunkebo bliver lambic bryggeri og Ikast, konkurrent til Carlsberg.

Det er planen at Munkebo hvor den ene del af teamet har lokaler, bliver kontoret og produktionen af lambic øllet mens Ikast vil stå for at brygge hvede og pilsner øllet. Dermed 


Mads Deichmann Jensen
, tidligere Ikast Mikrobryg, udtaler: Det er med stor glæde at flere måneders hemmelige forhandlinger endelige har båret frugt og denne er først skridt mod en lysere fremtid for begge bryggerier”, Claus Christensen, tidligere Munkebo Mikrobryg siger: det er med stor glæde at vi ny kan bruge den viden som der er opbygget hos begge og se hvordan man med samarbejde kan nå længere end når man står alene, vi glæder os over at det netop var Ikast vi fandt en solid partner i“.

images

Der arbejdes nu på at flette arbejdsrutinerne sammen så det nye bryggeri kan begynde at sende de første flasker ud. Det er planen at der skal være release af det først øl på Ølentusiasternes Festival til maj. Det vil blive tale om en 100%  brettanomyces IPA, som vil hedde ”Hærvejens vildgærs IPA” og en fræk pale ale som vil hedde ”Frejas våde drøm”.

For mere info kan, følgende kontaktes:

Adm direktør, Mads Deichmann Jensen, 41117368 og brygmester Claus Christensen 50667005

(Update, nyheden er kun gyldig den 1 april 2015) 🙂

Munkebo vinder Årets Ølnyhed og Årets Bryggeri

downloadDanske Ølentusiaster kårer Alstærk Bourbon til Årets Ølnyhed samt Munkebo til Årets Bryggeri 2014

Siden 1998 har de danske Ølentusiaster, stemt om hvilken øl der skulle kåres som Årets Ølnyhed. Danske Ølentusiaster tæller 9000 medlemmer fordelt over hele landet med 54 lokalafdelinger.

I 1998 var der kun 13 nye øl at vælge imellem, men i år 2014 kom der hele 1108 nye øl ud fra 159 forskellige bryggerier i Danmark, et imponerede antal.

Årets danske Ølnyhed 2014, er fundet ved at stemmet om hvilken af de 1108 øl der skal i TOP5 af hhv. over eller under 6%. Første runde af afstemningerne lå ultimo januar 2015. De fem ølnyheder i hver kategori der fik flest stemmer i januar, gik videre til 2. runde i februar 2015. I 2. runde afgøres hvilke to ølnyheder der løber med titlen Årets danske Ølnyhed 2014.
Alle lokalafdelinger har smagt kandidaterne grundigt igennem og stemt på hvilken der skal være den bedste øl i 2014.

Det nye bryggeri fra Munkebo, har vind i sejlene

Ved den årlige generalforsamling for Danske Ølentusiaster har foreningen kåret det nye bryggeri: Munkebo Mikrobryg, til at løbe med sejren i kategorien over 6%. En stor sejr for et nystartet bryggeri. Den anden nyhed under 6% blev tildelt Indslev, også et fynsk bryggeri.

20150321_125935

snap181

images

 

 

 

  

Brygmester med en forskergrad fra Københavns Universitet

Bryggeriets ejer og brygmester Claus Christensen, PhD udtaler; “Vi er stolte over at have vundet Årets Ølnyhed 2014 over 6%, samt Årets Bryggeri 2014. Vi glæder os over, at det netop er Alstærk Bourbon som har vundet. Den er på 9.4%, rund og mild og har de lækreste noter fra, maltprofilen, amerikansk egetræ og Knob Creek Straight bourbon Whiskey. Vi arbejder hårdt for at få bryggeriet frem i lyset , og det glæder os at vi har så meget vild i sejlene”. Munkebo Mikrobryg er landsdækkende i landets special butikker og eksporterer nu også til både Norge, Sverige, Finland og Baltikum. Vi ligger i forhandlinger om distribution på Island og i Italien, Holland, Spanien, Canada, Brasilien, Japan, og USA.

Munkebo Mikrobrygs brygmester og ejer har erfaring som salgschef for et firma i Odense, som sælger enzymer til forskning på globalt plan. Erfaringen som brygmester i både Danmark og som headbrewmaster i de tyske alper giver sammen med en kandidatgrad i Biologi og en PhD grad i Sundhedsvidenskab fra Københavns Universitet, den helt rigtige baggrund for at styre gærcellerne til at danne de helt rigtige noter i både de belgiske, tyske, franske og de amerikanske stilarter, inden for øllets alsidige verden. Munkebo – teamet består ud over Brygmester og Direktør Claus Christensen, af Kenneth Løndahl, som har 20 års erfaring inden for salg og eksport, Belinda Obeng koordinerer Messer og Festivaller og Lars Nørgaard, har kontakten til barer og butikker i Storkøbenhavn.

Bryggeriet skriver om Øllet:

Strong Scotch Ale er en stærk ale som traditionelt blev brygget i Edinburgh i det 19. århundrede og blev bedre kendt som en Wee Heavy. Ligesom den originale Alstærk, som er blevet til en af den mest populære øl blandt Munkebo fans, har denne stærk skotsk ale 7 forskellige nøje udvalgte mørke malte samt et lavt indhold af bitterhumle som fremhæver maltsødmen. Til glæde for vores fans har vi lavet en helt speciel udgave af Alstærk. Alstærk har en medalje fra European Beer Star 2014 som er den anden hårdeste konkurrence i Verden, kun overgået af World Beer Cup i USA. Alstærk Bourbon er lagret på udvalgt amerikansk hvid-egetræ som har modnet sammen med en særligt udvalgt Knob Creek Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Det amerikanske hvid-egetræ med bourbon giver Alstærk Bourbon en endnu kraftigere karakter og kompleksitet samt noter af røg og whisky som supplerer maltsødmen. Øllet bør nydes ved 10-12°C i et originalt Munkebo glas for at fremhæve aromaen og deles gerne med venner.

Historien om Navnet: En jætte, som hed Mundilfare havde to smukke og strålende børn. Sønnen, kaldte han for Måne og datteren kaldte han Sol. Guderne så dette og mente, at det var praleri og udtryk for hovmod, hvorfor de som straf satte de to børn til at styre vognen med månen og solen. Hestene som trækker Sols vogn hedder Alstærk og Årvågen. De jages af ulven Skoll, som en dag vil sluge solen.

Indhold: Vand, Malt: vienna, pilsner, special b, pale, cara120, chokolade, cara20, Humle: east kent, northern brewer, lageret: amerikansk egetræ og knob creek kentucky straight bourbon, Gær: american ale, IBU: 29

Munkebo får igen international medalje

Munkebo Mikrobryg har netop fået en guldmedalje mere om halsen

Det er gået stærkt for det unge bryggeri i Munkebo. Efter den unge brygmester Claus Christensen kom hjem til Danmark med masser af viden og skabte sit eget mærke Munkebo Mikrobryg, startede han med at leje kapacitet i et gammelt bryghus i Ringe. Det blev dog hurtigt for småt, og der måtte findes større tanke. Nu er Munkebo Mikrobryg er flyttet ind i en nogle tidligere møllebygninger, syd for Munkebo, og midlertidigt har fundet større kapacitet i Silkeborg, og det går hastigt fremad.

Efter at have vundet to internationale medaljer ved European Beer Star, som er den næsthårdeste konkurrence i verden for professionelle brygmestre, har Munkebo igen fået ros. Denne gang ved Craft Beer Awards i øllets land, Tyskland, for en Russian Imperial Stout, som hedder Ægir. En kraftfuld sag på 9.4% med masser af mørke malte.

Øllet bedømmes af en jury af uafhængige øl eksperter

Medaljen ved Craft Beer Awards er opnået blandt i alt 550 tilmeldte øl fra 20 lande. Formålet med blindsmagningen er at finde de øl, hvis smag og kvalitet bedst opfylder kriterierne inden for de forskellige kategorier. En af kommentarerne var: ”Your craft beer passed this test with flying colors.”

snap009  snap010   snap012 Claus 05

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efterspørgslen stiger markant

Ejer og brygmester Claus Christensen, PhD, siger: ”Vi er stolte over, at vores bryggeri har vundet endnu en international medalje. Det er et stort skulderklap til alle i vores team. Medaljehøsten gør at flere får øjnene op for det gode øl fra Munkebo, og den markant stigende efterspørgsel både herhjemme og i udlandet, giver brede smil”

Claus Christensen, Munkebo Mikrobryg,  claus@munkebo-mikrobryg.dk +45 50 66 70 05         

 

Brewmasters Dinner på Munkebo Kro

Munkebo Kro og Munkebo Mikrobryg er sammen om at skabe en helt særlig aften med store oplevelser, hvor øllet i en afgørende rolle.

De to lokale gourmet2014 12 16 BoT Brewmaster Dinnerflyer_A4-page producenter forener kræfterne på en aften, med mad fra den lokale kro og øllet fra det lokale bryggeri.

Det sker torsdag den 29. januar kl 18.00

– Vi har sammensat en Brewmasters dinner med en menu fra kroen i Munkebo, krydret med masser af historier om hvordan øllet blev brygget, sammen med hvordan Munkebo Mikrobryg blev startet op for ca 1½ år siden og om livet som brygmester i alperne, fortæller Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg.

Forretten er for eksempel ristet torsk med pisket skum af Folkvang øl og hoveddretten er øl-braiseret oksesteg med grønsagsgratin.

Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg vil være tilstede og fortælle om hvordan alle nuancerne fra øllet er sammensat og udvirket til netop hver øl. Hvor navnet kommet fra og masser af baggrundshistorier fra bryggeriet.

Man kan nyde maden og øllet og lade sig give hen til en verden af smags og sanseindtryk, lade sig guide igennem en aften af oplevelser af en høj kaliber som sjældent har sin lige uden for København.

Menu:

Velkomst – 2 slags appetizer
Hertil Gyldenkam & Sif

Forret – Ristet torsk med pisket skum af Folkvang
Folkvang

Hovedret – Øl braiseret oksesteg med grøntsags gratin, pestobagte kartofler & sauce
Hermod

2 slags Ost med marinerede valnødder og syltede bær
Sleipner & Alstærk

Pr. person kr. 448,00
Tilmelding på Tlf.: 65974030 info@munkebokro.dk

Housewarming af de nye lokaler i de gamle møllebygninger

 

 

cover-fb_housewarming_2015

Så er vi kommet på plads i vores nye lokaler i de gamle møllebygninger, lige syd for Munkebo.

Vi vil gerne invitere på en kop øl og invitere alle interesseret indenfor og se hvordan der ser ud lige nu, for om et års tid skulle bygningerne gerne være klar til at rykke noget fint og lækkert brygudstyr ind og så invitere vi igen 🙂

Kom forbi dit lokale bryggeri, få en snak med brygmesteren, og smag lidt på varerne på Lørdag den 24/1-2015 fra 13-15.00.