Aktuelt

Gærkonkurrence, kommentar fra DØE formand i Odense, Klaus Rehkopff

Læs her og få de bedste tips og tricks til Munkebo gærkonkurrence 2017.
Dommer i Munkebo gærkonkurrence, Klaus Rehkopff, Formand for Danske Ølentusiaster i Odense, giver dette interview og indblik i kommende trends. 

Claus Christensen, Munkebo Mikrobryg: 

– Hvad kendetegner Det Gode Øl?

1187_1067978894225_4324_nKlaus Rehkopff: Siden vores forening blev dannet i 1998, har vi arbejdet for udbredelsen af og kendskabet til godt kvalitetsøl. Mange har meldt sig ind i foreningen som modtræk til de store bryghuses almindelige, og måske lidt kedelige, nordiske pilsnertyper – som i øvrigt ofte er af meget høj kvalitet, såfremt denne måles i ensartethed, genkendelighed og renhed. Men for os ølentusiaster er det måske netop det uensartede og overraskende, der kendetegner “Det Gode Øl”. Vi vil forkæles med nye smagsindtryk; øl, der kræver opmærksomhed, og øl, der kalder på nydelse. En god øl er den, du bedst selv kan li’ … og i morgen kan det godt være en anden end i dag.

– Hvad fik dig til at melde dig som dommer?

Klaus Rehkopff: Jeg er med i konkurrencen, fordi Munkebo Mikrobrygs initiativ med konkurrencen netop fremmer dyrkelsen af nye og spændende varianter af øl. Ølgæren har en meget stor betydning for det færdige produkt, og håndbryggernes ihærdighed med at sammensætte forskellige malt- og humlesorter til de fire, lokalt fremstillede, danske gærtyper åbner øjne hos ikke bare forbrugere, men også hos de etablerede bryghuse. Jeg er overbevist om, at denne konkurrence i sidste ende medfører flere og bedre øl på hylderne.

– Hvordan ser du øllets Fremtid?

Klaus Rehkopff: I dag kan vi som forbrugere finde såkaldte specialøl overalt. Delikatesseforretninger, supermarkeder, restauranter m.fl. har næsten alle et fint udvalg at tilbyde. Tiden med “almindelig eller classic” er slut, og rigtig mange har fundet ud af, at øl passer både som tørstslukker, ledsager til maden og til hyggestunder. Det er en udvikling, jeg sætter stor pris på, og som jeg ikke har fantasi til at ville stoppe. Vi kan dog sagtens få endnu mere mangfoldighed og udbredelse af godt dansk kvalitetsøl. Jeg er sikker på, at fremtiden vil bringe netop dette. I øjeblikket er det især de frugtrige IPA-typer og øl med begrænset alkohol, der er moderne, og lad mig gætte på, at vi om nogle år ser nye typer, der konkurrerer om forbrugernes gunst. Jeg forestiller mig, at “danskheden” vil få en central rolle – og at opgaven for bryggerne vil være at putte denne på flaske.

Vi takker for interviewet til Klaus Rehkopff og ser frem til dagen, hvor alle dommere mødes og smager på Det Gode Øl.

13133361_10154420029949341_2352618392803006098_n

 

20160427_072730

 

 

 

 

Deadline for indlevering er den 18 april.

Gær kan købes i vores webshop.
Gæringsskema kan downloades her.

Indsend en kommentar