Aktuelt

Øl, limonade & kombucha på Gastrodag på Munkebo Bakke

Gastrodag på Munkebo Bakke

Menu i baren:35241408_1832707456785393_8659604755452002304_n

Folkvang, Hvedeøl
Röskva, Gin&Tonic IPA
Sól, Havtornspilsner
Högni, American Pale Ale
Mother Honning & Lavendel Pilsner, Pilsner
Mother IPA, IPA
Mother Classic, Classic lagerøl
Granatæble Kombucha, Kombucha (Winther)
Økologisk Rabarber Limonade, Limonade (Rynkeby)
Økologisk Hyldeblomst Limonade, Limonade (Rynkeby)

Munkebo Brewery™

Folk siger at vi er rigtig nørdede ligesom vores øl.. Lad os slå rygterne helt i jorden og sige: ” JA SGU DA.” Vores brygmester kom tilbage til Danmark i 2013, efter at have arbejdet i et bryggeri i de tyske bjerge og begyndte at kaste rigtig meget humle i brygkarret og Munkebo blev grundlagt. Vi har fundet ølgær på overfladen af en honningbi som vores tyske hvedeøl er brygget med. Vi har brygget frække sager som vores Gin&tonic IPA, hvor vi vædede humlen med gin, inden tanken er lukket. Vi er et lille kontraktbryggeri og brygger øllet hos forskellige danske bryghuse og sælger øllet i EU, USA og Japan. I 2014 fik Munkebo Brewery™ 2 medaljer ved European Beer Star, og af de danske ølentusiaster kåret som Årets Bryggeri 2014.

Röskva, 6.5%, Gin&Tonic IPA, Gluten Free
Gluten Free, IPA brygget med enebær. Tørhumlet med masser af Cascade & Simcoe hvor humlen blev vædet med gin, inden tanken blev lukket. Frisk IPA med masser af aroma og citrus fra humlen.

Sól, 4.6 %, Havtornspilsner, Gluten Reduceret
Gluten Reduceret, lagerøl brygget med havtorn som aroma og smagsgiver. Fræk og lækker og passer perfekt til frokostbordet. Gode blide noter og aroma fra havtorn.

Folkvang, 5.0 %, Tysk Hvedeøl med Dansk gær.
Brygget med en unik gærstamme, isoleret fra overfladen af en honningbi, fundet i naturen i Kerteminde. Autentisk og virkelig lækker weissbier. Gæren fra honningbien giver den lækreste aroma og smag du kan forstille dig.

Högni, 0.0 %, American Pale Ale, Gluten Free, Alcohol Free & Vegan Beer. American Pale Ale med masser af humle som Nugget, Simcoe og Cascade men uden alkohol, gluten og helt vegan. Rigtig lækker at nyde som en øl men bevare evnen til at køre bil.

Mother Restaurant i København og London.

mother restaurant handler om Italien. Stedet er – præcis som det italienske køkken, baseret på nogle meget enkle værdier: De bedste, økologiske råvarer importeret direkte fra Italien. Og kan ejerne, de kokke Nick Pound og David Biffani ikke få produkterne i den ønskede kvalitet, producerer de dem selv lokalt her i Danmark. Det er eksempelvis tilfældet med deres mozzarella, ricotta og burrata, der er fremstillet af økologisk dansk mælk, deres “signatur” surdejspizza bagt med havvand for dets høje minderal indhold – en gammel tradition fra Middelhavsområdet, som de har taget op. Den oprindelige “mother dough” kommer fra en vens mangeårige pizzabageri, og den er der så siden – tro mod den stærke, italienske pizza kultur, blevet bygget videre på. Så er der mother’s egen-ristede kaffe, egenproducerede vin, 24mdr parmesan, og vi kan blive ved. Som navnet antyder, så er det at spise hos mother som at “samles omkring bålet”, eller at komme hjem i mors køkken og mærke den kærligheden og “komfort”, maden er lavet med. Samme principper er gældende for mother’s nye øl brygget i samarbejde med CooLAB: Det handler om kærligheden for råvarerene og for håndværket.

Vi har gjort os umage med fremstillingen af de nye mother beer, og vi håber, at I vil nyde resultatet! I er de første, der vil smage dem.

Vi har gjort os umage med fremstillingen af de nye mother beer, og vi håber, at I vil nyde resultatet! I er de første, der vil smage dem.

Honning og Lavendel Pilsner, 4.6 %
En pilsner som er brygget med masser af amerikansk humle. Aromatisk og svalende i sommervarmen. Brygget med en unik gærstamme fundet i mother´s surdej, passer perfekt til at brygge øl og har naturlige noter af citrus og ananas. Denne variant af mother gær, har en helt unik egenskab og kan koldgære ved 10˚C, kan være den første lagergær i verden, fundet i en surdej med naturlige noter af citrus.

Mother Classic, 5.0 %
Mørk og fyldig Classic lager. Brygget med biscuit og chokolade malt med masser af amerikansk humle som Citra og Amarillo. Vi har brugt samme unikke gærstamme fundet i Mother’s surdej med naturlige noter af citrus og ananas.

Mother IPA, 5.5 %
Beklager, vores brygmester tabte posen med Citra humle ned i gryden, så en stor pose Simcoe, og Cascade i gryden og sluttede af med en sæk Amarillo. Det er også tørhumlet med flere poser af Amarillo, Citra og Simcoe humle og brygget med en gær fra mother som giver yderligere noter af citrus og ananas. En voldhumlet amerikansk IPA med citrus og tropiske frugter noter og brygget til mother restaurant i København og London.

Vi har desuden den fornøjelse at have release på et helt nyt bryggeri i Kerteminde, byd velkommen til:

Coolship Brewing Company™ & CooLAB™

Vi er et lille laboratorium med tilhørende bryggeri på vej i Kerteminde og Solrød som forsker og nørder med Cider, Kombucha, Øl, Vin og vi er ved at indrette et frugtbrændevins destilleri og en mark med hindbær. Sammen med historie-nørder fra Ladby Museet er vi også ved at bygget et 600 tals bryggeri i udhulet træstammer, som er opvarmet med varme sten, hvor vi vil brygge lækre og vilde Raw Ales. Rygterne siger at vores brygmester ofte ses gå i naturen og sige ”Uh… den kan man også brygge noget frækt med, eller hvad man kan finde af gær på den blomst…”

Granatæble Kombucha 4.0 %
Er det første produkt vi har klar fra Coolship Brewering Company™ & CooLAB™. Kombucha er en mousserende fermenteret te, hvor en symbiose af bakterie- og gærkulturer arbejder sammen og omdanner sukker til mælkesyre og alkohol. Kombucha kan spores til Asien og kan dateres mere end 2.000 år tilbage. Det er en lav alkohol drik som er meget populær på grund af de mange aktive mælkesyrebakterier som er utroligt godt for maven. Vi har brygget en frisk mousserende Kombucha med Granatæblesaft og har en fræk rød farve. Den kan nydes hele året og gerne på en cafe med din veninde.

Vi glæder os til at se dig

Indsend en kommentar