Sindur

Gin&Tonic IPA, Gluten Free. Brygget med bitterhed fra amerikanske humler, tilsmagt enebær og tørhumlet med en røvfuld amerikansk humle og en flaske gin. Smagen er en let bitterhed som tiltager i styrke, med en fin balance mellem bitterhed og enebær. Aroma og eftersmag er frisk og blød med masser af cascade og simcoe humle. Passer rigtig godt til lette kødretter og en saftig bøf.

India Pale Ale (IPA) er en øltype, der blev udviklet med det formål at skabe en øl, der var i stand til at klare sejlturen fra England til Indien, mens Indien stadig var en engelsk koloni. De engelske soldater savnede deres normale ale, og frisk øl blev derfor sejlet til kolonierne i Indien. Det var for varmt til, at man kunne brygge øllet lokalt. Den lange rejse og de store svingninger i temperaturen gjorde dog, at øllet blev surt og udrikkeligt. De engelske bryggerier blev bedt om at udviklet en øltype med et højere indhold af alkohol og især mere humle for dets antibakterielle virkning. Disse ting var med til at bedre at bevare kvaliteten og holdbarheden af øllet ved højere temperatuer og en lang rejse. På grund af den højere mængde humle er IPA’en en relativt bitter øl.

Vi har valgt brygge den endnu mere mere indisk i retning af Gin & Tonic.. G&T stammer også fra Indien, hvor de udstationerende britiske soldater drak bark-udtræk med et højt indhold af kinin for at undgå malaria, da kinin har en præventiv effekt mod malaria. Den bitre smag i kinindrikken fik de engelske kolonister til at blande den med gin og tilsætte citron eller lime, hvorved den kendte cocktail gin og tonic kom til verden.

Gin blev opfundet af hollandske Franciscus de la Boe, professor i lægevidenskab. I sin praksis anvendte han en enebær-eliksir kendt som genièvre – det franske ord for enebær. Engelske soldater, hjemvendt fra de nederlandske krige, tog opskriften med sig, men navnet blev forkortet til “gen” – og med tiden til ” gin”. Gin kan fremstilles som et biprodukt i destilleringen af whisky. Den sidste del af destillatet i forbindelse med fremstilling af whisky har for lav alkoholprocent til at kunne bruges til whisky. I stedet kan det bruges til gin. Det  udnyttede skotterne, der brugte den ekstra indtjening på gin til at betale de høje skatter, som englænderne havde lagt på destillering af whisky.

Om navnet Sindur:  I et gammelt digt omtales en gud, som ved en jomfrufødsel blev født af ni jættesøstre. Denne gud kaldes Heimdal. En af de ni mødre er Sindur – de andre kaldes i Edda-digtet Hyndlaljóð for Atla, Augeria, Aurgiafa, Egia, Gjalp, Greip, Jernsaxa og Ulvrun.

Produktets indhold

Navn: Sindur, Gin&Tonic IPA, Alc. 6.5%

  • Indhold: Vand, hvedemalt, bygmalt, humle, enebær, gin, gær